NA24.no

EDB sikret milliardavtale

Sist oppdatert:
DnB Nor kjøper IT-tjenester for 3,8 milliarder.

- Dette er en meget viktig avtale for EDB, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB Business Partner.

NA24 - din næringslivsavis

I dag kunne IT-konsernet kunngjøre at DnB Nor har inngått en fornyet og utvidet avtale med EDB om kjøp av IT-tjenester.

Avtalen har en samlet verdi på cirka 3,8 milliarder kroner. Om lag 2,8 milliarder kroner er ny omsetning for EDB og er i hovedsak en konsekvens av avtaleforlengelsen, opplyser EDB.

- Vi ser frem til et fornyet partnerskap med DnB NOR om drift- og løsningsleveranser som skal sikre høyt servicenivå og kvalitet på tjenester for bankens kunder og medarbeidere. Samtidig styrker DnB NOR sin konkurranseposisjon gjennom enhetlige og kostnadseffektive IT-tjenester, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB i en børsmelding.

Avtalen omfatter hele DnB Nor-konsernet inklusive datterselskaper.

Partene har i den nye avtalen tatt mål av seg til å øke bruken av standardløsninger. DnB Nor tar i bruk Skala som er EDBs standardløsning for desentral plattform og EDBs standardnett, PowerNet.

- Denne avtalen vil sikre oss økt driftskvalitet og bedre stabilitet for våre kunder og ansatte. Det at vi nå samler alt i en konsernavtale gir oss betydelig reduserte kostnader som vil komme kundene til gode, sier konserndirektør Cathrine Klouman i DnB Nor IT.

Avtalen løper fra 1.april til og med 31.mars 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere