*Nettavisen* Økonomi.

EDB sparker ut kunde

IT-giganten hever kontrakt med Oslo kommune og må selv ta kjemperegning.

26.01.09 07:59

Det børsnoterte IT-selskapet EDB Business Partner har mandag besluttet å varsle Oslo kommune om heving av kontrakten om levering av applikasjonsdrift, skriver selskapet i en børsmelding.

NA24 - din næringslivsavis

Kontraktsbruddet kommer etter en uenighet om "kommersielle forhold knyttet til deler av leveransen".

- Hevingen skjer med 15 arbeidsdagers virkning i henhold til kontraktens bestemmelser og innebærer at EDBs inntekter innenfor forretningsområdet IT Drift reduseres med 40-50 millioner kroner årlig, skriver EDB i meldingen.

Som en konsekvens av de reduserte inntektene kommer EDB til å redusere bemanningen med cirka 30 personer. I tillegg til inntektsbortfallet må selskapet også ta en avsetning i regnskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- I forbindelse med heving av kontrakten om levering av applikasjonsdrift vil EDB foreta en regnskapsmessig avsetning på 66,1 millioner. Dette vil bli belastet regnskapet for 4. kvartal 2008 og ha en negativ effekt på selskapets EBITA etter engangsposter, skriver selskapet i meldingen.

EDB mener, basert på både interne og eksterne vurderinger, at selskapet har et berettiget krav på godtgjørelse for de aktuelle leveransene som partene er uenig om og avventer utfallet av fremtidig forhandlingsprosess.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.