*Nettavisen* Økonomi.

EDB varsler tøffe forhold

Endre Rangnes, konsernsjef EDB ASA Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Solide tall etter kraftige kutt.

29.10.09 11:45

Det store norske IT-konsernet EDB Business Partner leverte tall for tredje andre kvartal som er svakere enn hva selskapet klarte i tredje kvartal 2008.

NA24 - din næringslivsavis

På bakgrunn av svakere konjunktursituasjon varslet selskapet i første kvartal et forbedringsprogram som løper seg til 400 millioner kroner i årlige kostnadsreduksjoner.

I løpet av tredje kvartal har EDB gjennomført hovedpunktene i det annonserte forbedringsprogrammet, herunder avvikling av pensjonsordning i Norge, nedleggelse av 6 lokasjoner og nedbemanning av nærmere 100 ansatte. I tillegg har man redusert antall innleide konsulenter ytterligere i forhold til andre kvartal.

- Vi har i dette kvartalet gjennomført og langt på vei fullført hovedpunktene i vårt restruktureringsprogram. Kostnadene er redusert for å tilpasse selskapet et lavere etterspørselsnivå og å sikre EDB en mer konkurransedyktig kostnadsstruktur. Vi er tilfreds med at vi har signert nye kontrakter for 500 millioner kroner i tredje kvartal og hittil i år for 7,2 milliarder kroner, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

95 millioner før skatt
EDB hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 1.716 millioner kroner. I samme periode i fjor dro konsernet inn 1.854 millioner kroner.

Driftsresultatet før amortisering av immaterielle goodwillavskrivninger endte på 151 millioner kroner. I samme periode i fjor endte EBITA på 168 millioner kroner. EDB har hatt betydelige engangseffekter knyttet til det pågående restruktureringsprogrammet i selskapet, og nettoeffekten av dette ble 16 millioner kroner.

Driftsresultatet lød på 110 millioner kroner, mot 129 millioner kroner i fjor.

Bunnlinjen endte på 95 millioner kroner før skatt, mot 72 millioner i tredje kvartal i fjor. Resultat per aksje lød på 60 øre.

EDB Business Partner hadde ved utgangen av tredje kvartal ordre inne for 13.162 millioner kroner. Selskapet dro i tredje kvartal inn 600 millioner kroner i nye kontrakter.

Gradvis svakere
Styret i selskapet skriver at IT-tjenestemarkedet i Norden har blitt gradvis svakere gjennom de første 9 månedene av 2009, spesielt innen konsulentområdet. Det er ventet at markedet fortsatt viser svak negativ utvikling i tiden fremover og dette gir seg utslag i lavere kapasitetsutnyttelse og prispress på enkelte tjenesteområder.Med det kostnadsprogrammet som er iverksatt, forventer styret at selskapet skal opprettholde god konkurransekraft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.