*Nettavisen* Økonomi.

Edith Piafs sommerhus kan bli ditt

Foto: (Finn.no/Estate Net)

Ferieluksus med historisk sus på den franske riviera.

06.04.11 21:28

I dette huset på rundt 300 kvadratmeter bodde den verdensberømte franske sangstjernen Edith Piaf til hun ble syk og døde i 1963.

SE BILDER NEDERST I SAKEN

Nå kan denne perlen i det gylne triangel bli din. Beliggende i Plascassier, mellom Nice, Cannes og Antibes, er eiendommen ikke av de aller rimeligste.

6,9 millioner euro - eller snaut 54 millioner kroner - er prisforlangende i henhold til annonsen.

SELGE BOLIG? Finn megler

- Det er stort utviklingspotensial her. Man kan bygge på, eller skille ut tomt, sier eiendomsmegler Fredrik Lilloe i Estate Net til Nettavisen på telefon fra Frankrike.

Eiendommen på 16 mål består av et hovedhus med 4 soverom, kontor, stor stue med peis, entre, kjøkken spisestue og bakkjøkken.

Vaktmesterboligen har to soverom, stue, kjøkken, spisestue. I hagen er det stort basseng, pool-house, sommerkjøkken og flere terrasser.

For de lokalkjente ligger eiendommen vel 15 minutters kjøring nord for Antibes, mellom Chateauneuf og Valbonne, i nærheten av Grand Bastide Golf Club.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn.no/Estate Net)

Ifølge Lilloe er hagen betydelig oppgradert. Den ene av to tennisbaner er fjernet for å gi plass til mer hage. Innvednig er kjøkkenet pusset opp.

Huset er nærmere 200 år gammelt. Opprinnelig var det en landbrukseiendom. Området er et av Frankrikes beste for olivendyrking.

I rundt 100 år har området vært et populært feriested for kondisjonerte europeere, blant annet fra England.

Lilloe forteller at de fleste kjøperne av denne typen eiendommer kommer fra England, Skandinavia eller Russland. Han opplyser at det er relativt få nordmenn som kjøper eiendom til mer enn 5 millioer euro (cirka 40 millioner kroner).

Mange nordmenn velger å kjøpe eiendom i Spania. Her kan man få tilsvarende eiendommer for halve prisen.

- Man betaler mer på den franske riviera, men da kjøper man også en annen kultur, og området er gjennomregulert og utbygget. Det betyr at verdiene holder seg, sier Lilloe.

Edith Piaf (1915-1963) var en legendarisk sangerinne, kjent for sin kraftfulle og særegne stemme. De fleste har hørt henne synge en av sine mest kjente sanger; La Vie en Rose, Milord og Non, je ne regrette rien.

Se de fine bildene:

4183

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag