Gå til sidens hovedinnhold

Egeberg blir Hagas makker

Ivar Egeberg (55) måtte gå fra jobben som generalsekretær i Norges Idrettsforbund for drøye to år siden. Nå viser Senterpartiet ham ny tillit.

Ivar Egeberg er ansatt som generalsekretær i Senterpartiets Hovedorganisasjon i en åremålsperiode på fire år, heter det i en pressemelding.

Han forlater stillingen som daglig leder i «Nasjonalt senter for forebyggende Helsearbeid og Livsstilssykdommer» og går til jobben som generalsekretær i en periode på fire år.

Som Stomperud
Egeberg er bosatt i Sørum kommune i Akershus, der han også er varaordfører for Sp.

- Som generalsekretær i Senterpartiet ser jeg fram til muligheten for å samle kreftene i Senterpartiets organisasjon og utvikle den over hele landet. Det er med stor ydmykhet og glede jeg går inn i en så viktig stilling i en periode der Senterpartiet har en helt sentral posisjon i norsk politikk, sier Ivar Egeberg.

Åslaug Haga sier i en pressemelding at hun er svært glad for at Senterpartiet har fått en av landets dyktigste og driftigste organisasjonspersoner som ny generalsekretær.

Kollaps i økonomien
Eks-idrettstoppene Kjell O. Kran (idrettspresident) og Ivar Egeberg (generalsekretær) ble anmeldt til domsutvalget på grunn av sine roller i Idrettsforbundets økonomiske kollaps på nyåret 2004.

11. oktober i høst ble Kran bøtelagt for brudd på idrettens regnskaps-, budsjett- og revisjonsbestemmelser. Egebergs sak ble avvist, mens tidligere idrettsstyremedlem Steinar Arvesen ble frikjent.

De tre risikerte irettesettelse, bot eller å miste retten til å konkurrere eller inneha tillitsverv i idretten.

- Jeg fikk fullt medhold. Nå er det klart at jeg verken har brutt norsk lov eller idrettens lover, og at jeg ikke har dratt noen personlige, økonomiske fordeler av jobben min i Idrettsforbundet. Dessuten ga PFU meg medhold og dømte NRK for å ha brutt god presseskikk i Brennpunkt-programmet som omhandlet Kran og meg, uttalte Egeberg til TV 2 Nettavisen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg