*Nettavisen* Økonomi.

Egmont runder milliarden

Konsernsjef i Egmont, Steffen Kragh (t.v.) og konsernsjef i A-pressen, Alf Hildrum, Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

2010 ga ny rekord for den danske mediekjempen.

2010 var et godt år for Egmont, som i Norge eier Egmont Hjemmet Mortensen, Egmont Serieforlaget, Nordisk Film og 50 prosent av TV2 Gruppen Norge og forlaget Cappelen Damm. Det kommer frem i en melding

Egmont oppnådde i 2010 sitt høyeste driftsresultat noen sinne, med 1.015 millioner danske kroner og et overskudd før skatt på 450 millioner danske kroneri 2010. Dette bygger på fremgang i de fleste forretningsområder, forsterkede markedsposisjoner og en rekke sterke kreative medieprodukter, opplyses det i meldingen.

Tallene viser imidlertid at omsetningen til mediekjempen falt i 2010. Egmont hadde en omsetning på 10.576 millioner danske kroner i 2010 sammenlignet med 10.722 millioner kroner i 2009. Korrigert for salg av Nordisk Film TV på slutten av 2009, er det snakk om en mindre fremgang, heter det i meldingen.

Driftsresultatet før renter og avskrivninger utgjorde 1.015 millioner danske kronersammenlignet med 931 millioner danske kroner i 2009.

- Det er Egmonts hittil beste driftsresultat, og det er en underliggende fremgang på 25 prosent korrigert for salget av Nordisk Film TV, heter det i meldingen.

«Egmont har i 2010 fortsatt sin utvikling av digitale medietilbud med blant annet online streaming av film og TV samt utgivelse av bøker og blader for lesebrett. Norge er det landet i Norden hvor Egmont har flest digitale initiativer på gang, med alt fra TV 2 Sumo til Egmont Hjemmet Mortensens lesebrett-utgaver av nye magasiner som MANN og Bonytt Bad. Egmont tilstreber en fornuftig hastighet på omleggingen til den nye medievirkeligheten samtidig med at vi fokuserer like sterkt på kreativt innhold og gode, relevante utgivelser», skriver konsernsjef Steffen Kragh i Egmont i en melding.

Resultat etter skatt var på 274 millioner kroner i 2010 sammenlignet med 373 millioner kroner i 2009. Nedgangen skyldes endringer i utsatt skatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag