NA24.no

Eiendomskonsern bremser tapet

Sist oppdatert:
Northern Logistics klarte et nullresultat.

Eiendomskonsernet Northern Logistics Property ASA har vært gjennom et røft år med blant annet finansieringsutfordringer og store nedjusteringer på verdiene i eiendomsporteføljen.

Nå kan det se ut til at tapene bremses opp og konsernet kan vise til et nullresultat i tredje kvartal tross fortsatte nedjusteringer på eiendomsverdiene.

Driftsinntektene endte i tredje kvartal på 104,8 millioner kroner som ga et driftsresultat før verdijusteringer på 34,1 millioner kroner. Det er en forbedring fra samme periode i fjor hvor driftsinntektene lød på 91,2 millioner kroner og et driftsresultat på 27,7 millioner kroner.

Resultatet før skatt endte på minus 1,5 millioner kroner etter verdinedjusteringer på 31,3 millioner kroner i kvartalet. I samme periode i 2008 tok Northern Logistics verdinedjusteringer på 207 millioner og fikk et resultat før skatt på minus 239,7 millioner kroner. Fjoråret var i tillegg preget av 60 millioner i tapsføringer på derivater, mot kun 4,2 i minus på denne posten i årets tredje kvartal.

Northern Logistics melder om et relativt stabilt eiendomsmarked i tredje kvartal, men fortsatt lav aktivitet i transaksjonsmarkedet. Etter salg av eiendommer i blant annet Sverige i høst vil styret nå fokusere på kontantstrøm og utvikling av eksisterende portefølje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere