NA24.no

Eiendomsparadis for kriminelle

Sist oppdatert:
Det brasilianske strandparadiset Natal er blitt boltreplass for norske kriminelle som tjener millioner på eiendom.

Dagens Næringsliv beskriver hvordan norske kriminelle dominerer eiendomsmarkedet i solfylte Natal i Brasil. Forretningene er preget av trusler og lyssky avtaler, ifølge avisen. I 2004 ble en norsk eiendomsinvestor funnet død på stedet, drept av en leiemorder.

Jan Erik Nybakk, som frem til februar ledet Interpol-avsnittet ved Kripos, sier det ikke er tvil om at noe foregår i Brasil.

- Vi får oftere forespørsler via Interpols nettverk når det gjelder norske borgere i Brasil. Før hadde vi Spania og Thailand. Nå er det Natal som er i vinden, det er der det foregår. Da følger det med en del personer som ikke er mors beste barn. Jeg kan bekrefte at mange av dem er inne i eiendom, sier han til Dagens Næringsliv.

Avisen navngir en rekke menn som er straffedømt eller dømt for konkursrytteri i Norge, som nå gjør det stort i eiendom i Natal. Blant annet er B-gjengen tungt inne i markedet, og har tette bånd til andre norske eiendomsinvestorer på stedet. De fleste er oppført med null i inntekt og formue på den norske likningen, men har likevel råd til å investere millioner i leilighetskomplekser i Brasil.

En nordmann beskrives som «edderkoppen» i Natal. Det er tidligere utelivskonge i Norge, Trygve Kristiansen. Han driver flere tunge eiendomsprosjekter, og eier den norske klubben på stedet. En tidligere forretningspartner forteller at han måtte gi fra seg alle aksjene sine fordi Kristiansen truet ham på livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere