NA24.no

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Eiendomsrådgiver sparket på dagen

Sist oppdatert:
La inn falskt bud for å få i gang budrunde.

En eiendomsrådgiver ansatt ved ett av meglerforetakene til Aktiv Eiendomsmegling i Bergen har mistet jobben med umiddelbar virkning.

Det opplyser Aktiv i en melding tirsdag ettermiddag.

Svikaktig
Ifølge Aktiv ble det for tre måneder i etterkant av en eiendomsoverdragelse avdekket at eiendomsrådgiveren har opptrådt svikaktig overfor arbeidsgiver, selger og kjøper.

- Forholdet ble synlig ved ekstraordinær gjennomgang av budjournal hvor det fremkom at eiendomsrådgiver har konstruert et bud for å få i gang en budrunde. Når mistanken oppstod varslet umiddelbart selskapet NEF og Kredittilsynet. Den ansatte ble av arbeidsgiver varslet om avskjedigelse med umiddelbar virkning, han innrømmet da forholdet og sa selv opp sin stilling, opplyser meglerforetaket.

- Vi er rystet og dypt sjokkert over at dette har kunnet finne sted da dette strider med både lov om eiendomsmegling, god meglerskikk og interne etiske regler og retningslinjer. Dette er en særdeles grov personalsak og selv om vi aldri kan gardere oss 100 prosent mot utro tjenere er det ufattelig at dette har kunnet skje, sier daglig leder Vibeke Haugsdal i Aktiv Eiendomsmegling i pressemeldingen.

Meglerforetaket har hatt ekstraordinær kontroll for å sjekke at det ikke er uregelmessigheter i andre saker knyttet til den aktuelle megleren.

Blir ikke politianmeldt
Forholdet har hos meglerselskapet vært håndtert som en intern personalsak mens de interne undersøkelsene har pågått og politianmeldelse av den ansatte har vært vurdert.

- Saken er nå avsluttet og selskapet har vurdert det riktig å offentliggjøre forholdet, og i samråd med juridisk avdeling hos Norges Eiendomsmeglerforbund ble det besluttet ikke å politianmelde den ansatte, opplyser Aktiv.

Har funnet en løsning på handelen
Aktiv skriver videre at de innkalte kjøper til møte og informerte om utfallet av den ekstraordinære gjennomgangen, og at de overfor de involverte har strukket seg langt for å finne en løsning som er akseptabel.

- Selger har fått en pris som er høyere enn markedet egentlig ville betale, og i møte og løpende korrespondanse med kjøper har selskapet funnet en god løsning slik at alle parter er holdt skadesløse.

Aktiv Eiendomsmegling

Eiendomsmeglerkjede med cirka 40 kontorer og 250 ansatte i de største byene Oslo/Akershus, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Selskapet er 100 % eiet av Terra-Gruppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere