NA24.no

Eier du noe av disse millionene?

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Har du bodd her, kan du ha krav på en andel av 20 millioner kroner.

Fredag startet Studentskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) å dele ut millionvis av strømkroner til 25.000 Oslo-studenter etter Haflunds generaltabbe.

Energiselskapet har nemlig dobbeltregistrert 25 prosent av strømforbruket på nesten alle SiO sine boliger helt siden 2003.

Legger seg flate
Hafslund tar ifølge SiO på seg skylden, og har tilbakebetalt 20 millioner til SiO. Dette inkluderer ekstrakostnadene som SiO påføres når de skal betale tilbake pengene.

Alle som har bodd i SiOs studentboliger fra 1. januar 2003 til 31. desember 2008 kan nå søke om refusjon. I denne perioden var strømmen inkludert i husleien, som var for høy på grunn av feilmålingen.

Leietakere på Kringsjå og Fjellbirkeland studentby har også rett til refusjon for perioden 1. januar 2009 til 31. desember 2010.

Leietakere hos tidligere OAS eller som har bodd i boliger med individuell strømmåler får ikke refusjon.

Oppdaget i fjor
SiO skal ha visst om strømtabben siden i fjor, men har brukt tid på å komme til enighet med Hafslund og å opprette et passende refusjonssystem.

SiO skriver på sin hjemmeside at tiden det tar før pengene er på konto avhenger av hvor mange søknader de mottar, og at det trolig tar noen uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere