*Nettavisen* Økonomi.

Eier Start til 2050

Erik Solér og de andre Start-investorene har endelig fått godkjent samarbeidet med fotballklubben.

21.04.06 08:17

Fotballforbundet krevde i juli 2004 endring i samarbeidsavtalen mellom IK Start og investorene i Start Toppfotball AS. Det fremgår av klubbens årsberetning.

Hovedankepunktet var at klubben ikke kunne si opp samarbeidet før i 2050. Først oppunder påske ble samarbeidsavtalen godkjent av styret i Fotballforbundet. Nå kan klubben bryte med aksjeselskapet fra 1. januar 2020.

- Vi kan ikke bare avslutte samarbeidet, men må da betale markedspris. Klubben synes den nye avtalen ser grei ut, og det gir oss økt handlefrihet at vi ikke er bundet opp til 2050, sier IK Start-leder Odd Skuggen.

Som understreker at klubben ikke har noen planer om å bryte samarbeidet per dags dato.

- Særdeles risikofylt
- Fotballinvesteringer er særdeles risikofylt virksomhet. Når vel halvparten av klubbene vil havne blant de fire beste og kokkurransen om de beste spillerne er så tøff, blir det kostbart å konkurrere. Derfor må horisonten være lang, for det kommer perioder der man er nede i kjelleren, sier investor Ernst Ravnaas.

Skuggen og Ravnaas forteller at klubben hadde inngått samarbeidsavtale til 2050 før Erik Solér og Ernst Ravnaas kom inn på eiersiden i 2002. Men at fornyelsen av denne ikke gikk gjennom i Fotballforbundet.

- Samarbeidet rundt de sportslige beslutningene har ikke vært bra nok tidligere, men på nyåretetablerte vi et toppfotballstyre som skal koordinere dette, forteller IK Start-leder Skuggen.

Tenker ikke på utbytte
- Vi er komfortable med den nye avtalen og har et godt samarbeidsklime med klubben, sier investor Ravnaas.

Som legger opp til å omsette for 55 millioner og balanse denne sesongen.

- Med et nytt stadion på plass i 2007 er potensialet fra 85 millioner og oppover, avhengig av om vi kvalifiserer oss for spill i Europa. Nå fokuserer vi oss på å etablere Start i toppen og å få på plass det nye stadionet. Utbytte er ikke noe vi tenker på de neste par-tre årene.

PS! NFF-Sondre Kåfjord forteller at fotballstyret behandler alle avtaler mellom klubber og samarbeidende selskap i Norge. Kåfjord anslår den gjennomsnittlige bindingstiden mellom selskapene som finansierer tippeligalagene og klubbene til å være 10-15 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.