*Nettavisen* Økonomi.

Eieren mente møbelbutikken ikke hadde livets rett - da de ansatte overtok ble den en kjempesuksess

Daglig leder Helge Steinsvik sammen med Hilde Hansen og Kim Are Thybo Hansen. Møbebutikken som ble dømt nord og ned fikk et nytt liv da de ansatte overtok. Foto: Ola Solvang (Nord24)

- Det var ingen av oss ansatte som så noen logikk i nedleggelsen.

STORSLETT (Nord24): I april 2013 ble Bosenteret på Storslett slått konkurs etter at eieren meldte oppbud. Tre måneder etter at dørene ble stengt åpnet de tidligere ansatte en ny møbelbutikk i de samme lokalene. De har tjent penger fra dag1. I løpet av halvannet driftsår opparbeidet Reisa Møbler et overskudd på 995.000 kroner.

- Overskuddet du refererer er fra utgangen av 2014. Vi har gode tall også i år, sier investor Eirik Kristiansen, som er styreleder for selskapet. Reisa Møbelsenter omsatte for drøyt 13 millioner kroner i 2014.

Det var en investorgruppe, med Lars Berg i spissen, som i 2013 tok over 4 Bohus-butikker i Troms. I løpet av kort tid var 3 av forretningene lagt ned.

- Ubegripelig nedleggelse

- Det opplevdes som uvirkelig da beskjeden om nedleggelse kom, sier daglig leder Helge Steinsvik til Nord24.

Steinsvik har jobbet i møbeldriften i Nordreisa siden slutten av 1970-tallet.

- Det var ingen av oss ansatte som så noen logikk i nedleggelsen. Derfor var det heller ikke vanskelig å bli enige om å starte opp igjen, sier Steinsvik.

3 ansatte eier hver 25 prosent av aksjene i det nye selskapet, mens Eirik Kristiansens selskap KEG Holding har de resterende 25 prosentene. Aksjekapitalen var fra starten av 400.000. I sommer ble den økt til 1,4millioner. Samtidig kjøpte møbelsenteret den omlag 3500 kvadratmeter store bygningen som huser butikk og lager.

- Vilje og evne til å stå på

- Forklaringen på suksessen er nøkternhet og ansatte som viser evne og vilje til å stå på. Vi har i dag 5 fast ansatte mot 8 før nedleggelsen i 2013. Det faller mer arbeid på den enkelte, men kuttet har vært helt nødvendig for å skape lønnsom drift, sier Steinsvik til Nord24.

Han startet jobben i møbebransjen omtrent samtidig som Alvin Gamst satte opp 1. byggetrinn på det som i dag er Bohus-butikken på Storslett. Den gang, på slutten av 1970-tallet, hadde virksomheten eget snekkerverksted i Rotsund der det ble produsert kjøkkeninnredninger, garderober, senger og spisestuer.

- Det var en annen virkelighet, men møblene vi solgte var ikke så veldig forskjellige fra det vi har nå. Men konkurransen i bransjen er blitt tøffere de siste årene. Marginene er presset, og transportkostnadene har økt.

- Og snart kommer Ikea?

- Ja. Ikea blir naturligvis en konkurrent, men det er ingen grunn til å overdramatisere. Erfaringer fra andre områder der Ikea har etablert seg har vist at det er fullt mulig å drive bra for andre møbelforhandlere i regionen. Slik tror jeg det blir her også. Vi har et godt innarbeidet marked i Nord-Troms, og det tror jeg vi vil ha i fortsettelsen også, sier Helge Steinsvik.

Klikk på bildet for å forstørre.

Les flere saker hos Nord24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.