Krafttraderen Einar Aas legger sin 385 kvadratmeter store penthouseleilighet på Tjuvholmen i Oslo ut for salg den kommende uken.

Det bekrefter eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik Eiendomsmegling, som fikk salgsoppdraget før jul, til Nettavisen.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Prisantydning: 60-70 millioner

Ifølge Nordvik er ikke taksten klar helt ennå, men leiligheten vil ha en prisantydning på mellom 60 og 70 millioner kroner.

- Det er mye penger?

- Så er det en stor leilighet også, da. Bare se på terrassene på 270 kvadratmeter, i tillegg til 385 kvadratmeter i bruksareal. Det er en fantastisk leilighet med en unik utsikt og beliggenhet, sier Nordvik til Nettavisen.

Les også: Einar Aas' luksushytte ute for salg

Aas ga i 2009 41,7 millioner kroner for de to toppleilighetene, som han deretter slo sammen til én leilighet. I tillegg har han gjort betydelige oppgraderinger på leiligheten, som nå blant annet byr på fem soverom, et kontor og tre bad.

360-graders takterrasse

Eiendomsmegleren Nordvik omtaler leiligheten som «super på alle mulige måter».

- I kontordelen finnes det en egen avdeling som egentlig egner seg som serviceleilighet, med vaskerom og bad. Materialet er importert, blant annet med eik fra Danmark. Alt av det tekniske i leiligheten er helt unikt, med persienner, markiser og alle mulige slike ting som flytter på seg etter sol og vind, sier han.

Som det mest unike trekker han likevel frem takterrassen, som bare er én av flere terrasser som hører til leiligheten.

- Den er helt vanvittig. 140 kvadratmeter på toppen der, med 360 graders utsikt over hele Oslofjorden, i tillegg til Holmenkollen og Ekeberg.

- Mange vil til Tjuvholmen

Nordvik regner med at salgsprosessen vil starte om en ukes tid.

- Får dere 60-70 millioner for den?

- Man vet aldri hva man får for en leilighet. Sannsynligvis vil det være mange interessenter på den, men i dette segmentet med en pris såpass høyt oppe, må vi i hvert fall finne den rette kjøperen til dette her, svarer Nordvik til Nettavisen.

- Det er mange som har mye penger, og det er mange som vil til Tjuvholmen og ha den unike beliggenheten. Og dette er en av de beste beliggenhetene som finnes der, mener han.

Må selge unna store deler

I november ble det klart at kraftspekulant Einar Aas unngikk personlig konkurs etter milliardtapet i september.

Avtalen innebærer at investoren får beholde huset i Grimstad, bilen og en båt, men må selge unna en stor del av sine eiendeler, som aksjer, eiendommer og kunst, for å dekke tapene til de andre aktørene på den nordiske kraftbørsen.