Penthouseleiligheten på Tjuvholmen (se bildene i videoen over) er noe av det råeste som er tilgjengelig i Norges boligmarked. Leiligheten ble annonsert denne helgen, og megler Nils Nordvik melder allerede om flere interessenter. Han har et godt håp om å oppnå prisforlangende.

- Det er mange i Norge som har 70 millioner kroner tilgjengelig. Spørsmålet er om de skal bruke det på en leilighet som dette. Denne kan bli solgt med en gang, eller det kan ta litt tid, men det er allerede flere aktuelle kjøpere som har vist interesse, sier Nordvik til Nettavisen Økonomi.

Unik leilighet

Toppleiligheten er på 385 kvadratmeter og har panoramautsikt over Oslo. Takterrassen er på 140 kvadratmeter og det er flere av dem (terrasser). Kjøpere i dette segmentet har gjerne eksklusiv smak også når det kommer til biler, og da er det nyttig at det medfølger fire parkeringsplasser her midt i sentrum av Oslo. Det er tre bad og seks soverom i leiligheten.

Fellesutgiftene i denne delen av byen er litt høyere enn vanlig. Men har du muskler til å kjøpe en bolig til 70 millioner, er trolig ikke knappe 20.000 kroner i månedlige felleskostnader til besvær.

Se flere detaljer i videoen over.

Einar Aas kjøpte i 2009 to leiligheter for 41,7 millioner kroner og slo dem sammen til dagens ene. Det var mens han nøt sine velmaktsdager med inntekter i hundremillionersklassen som trader i kraftmarkedet. År etter år toppet han inntektsoversikten i Norge, før han gikk overende på sensommeren og høsten i 2018.

Den norske investoren handlet i derivater i elektrisitetsmarkedet. Dette er instrumenter som gjør det mulig å tjene - eller tape - mange hundre ganger mer enn endringene i strømprisen.

Her kan du lese mer om det brutale fallet:

I ettertid har det vist seg at Einar Aas´ ville tjent store beløp om han hadde fått sitte i sine posisjoner og ikke blitt tvangssolgt. Differansen mellom nordisk og tysk kraftpris har stupt nøyaktig slik Aas veddet på. Men dessverre for Aas økte prisforskjellen i en mellomperiode til 17 ganger det normale nivået. Det knekte ham økonomisk.

Grimstad-mannen unngikk konkurs i fallet og har inngått en avtale med 166 kreditorer der salg av eiendommer inngår for å dekke inn tap. Det er i denne prosessen luksusleiligheten på Tjuvholmen ryker.

Tror på boligprisvekst

Nils Nordvik har i en årrekke vært involvert i transaksjonene i Oslos mest eksklusive del av boligmarkedet. Veteranen tror prisene generelt skal opp dobbelt så mye i hovedstaden som resten av landet i 2019.

- Det er bra aktivitet nå der selgerne holder igjen litt mer. De selger ikke bare for å selge. På landsbasis tror jeg boligprisene skal opp 2,5 prosent mens de skal opp fem prosent i Oslo, spår han overfor Nettavisen Økonomi.

En annen indrefilét av en bolig som ble lagt ut for salg i vinter, er Celina Midelfarts tidligere hjem på Frogner i Oslo. Her kan du se den - rom for rom: