I fjor hadde Einar Aas null i inntekt og formuefall på over en halv milliard, skriver DN. Etter massive tap kan han nå gå konkurs. Ifølge VG har Aas gått med tap på 1,3 milliarder kroner den siste uken.

Aas bekrefter også konkurstrusselen på telefon overfor Agderposten (krever abonnement) klokken 13.30 torsdag.

– Ja, jeg kan bekrefte innholdet. Det er dessverre tilfellet. Jeg har ut over det ingen kommentarer. Snakk med Nasdaq, sier han til avisen.

Svingninger i markedet

Nasdaq-børsen har tvangssolgt Aas' posisjoner.

«Mandag 10. september var det ekstraordinære prisendringer i det nordiske og tyske kraftmarkedet. Jeg har hatt for stor posisjon i forhold til likviditeten i markedet og i løpet av mandagen ble de siste 350 millionene av mine frie likvide midler overført. Dette var ikke tilstrekkelig til å dekke tapet og tirsdag ble jeg derfor satt under administrasjon av Nasdaq- børsen», skriver Aas i pressemeldingen, ifølge DN.

«Onsdag kveld ble hele min portefølje tvangssolgt av Nasdaq, dette medførte et svært stort personlig tap. Følgen av dette er akkord eller personlig konkurs»

Rådmannen: - Vi har forståelse og omtanke

Aas har vært en av landets desidert største skattebetalere. I hjemkommunen Grimstad betalte han i 2016 227 millioner kroner i skatt, skriver Dagbladet. Dette året hadde Aas en personlig inntekt på 833 millioner kroner og en formue på 2,1 milliarder kroner, skriver DN.no.

Etter fordeling mellom fylke, stat og kommune satt Grimstad med igjen 49 millioner kroner i 2016, ifølge Dagbladet. Rådmannen i Grimstad kommune, Tone Marie Nybø forteller avisen at Aas har bidratt til realisering av blant annet skole, barnehage og bibliotek i kommunen.

- De er i en ekstremt vanskelig situasjon, og det har vi forståelse og omtanke for, sier Rådmannen i Grimstad Kommune, Tone Marie Nybø Solheim.

Les også: Publiserer ligningstall - milliardær raser