NA24.no

(Scanpix)

Einarsson overtar kriseselskap

Sist oppdatert:
Exense har kniven på strupen. Nå overtar Gudmundur Einarsson ledelsen.

IT-selskapet Exense balanserer på kanten av stupet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Selskapet er i en likviditetskrise og tidligere forsøk på å selge hele eller deler av virksomheten har ikke ført frem. I onsdagens ekstraordinære generalforsamling kom det frem at konsernets hovedbankforbindelse har satt en frist frem til slutten av måneden.

Selskapet skriver fredag morgen at det for å sikre både god flyt i salgsprosessen og samtidig sikre fokus på effektiv og god drift, har besluttet å dele den daglige driften og arbeidet med salgsprosessen.

Nåværende administrerende direktør Roar Aasvang som er innleid på konsulentbasis, skal lede arbeidet videre med å styrke salgsprosessen. Han fratrer dermed som administrerende direktør med umiddelbar virkning.

Styret har engasjert styremedlem Gudmundur Einarsson som ny administrerende direktør i selskapet. Aasvang vil rapportere til Einarsson.

Einarsson har lang erfaring fra IT bransjen i Norge og internasjonalt, og har sittet i ulike roller, som administrerende direktør og senere som styreformann i Tandberg Data frem til 2009.

Exenses hovedbankforbindelse DnB Nor sendte selskapet en mail like før generalforsamlingen fant sted onsdag denne uken. Den etterlot ingen tvil om situasjonen:

- DnB Nor Bank ASA har i brev av 25.mars 2009 mottatt av selskapet like før generalforsamlingen tilkjennegitt at banken ikke ønsker å tilføre ytterlig likviditet til Exense ASA, og at banken ikke vil samtykke til opptrekk av likviditet fra datterselskapene. Banken vil ikke støtte at Exense ASA eventuelt går over fra en avviklingsstrategi til en strategi som bygger på videre drift, og har satt en frist for avklaring av situasjonen til 31. mars 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere