*Nettavisen* Økonomi.

Eitzen Chemical snakker med bankene

Kjemikalietankrederiet må styrke likviditeten og jobber nå med bankene for finne en løsning.

Rederiet Eitzen Chemical som kontrolleres av Camillo Eitzen & Co ASA har lagt frem tallene for første kvartal, og de var som forventet svake som følge av det kontinuerlige ratepresset bransjen opplever som følge av finanskrisen og krisen i verdensøkonomien.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet forventer ingen bedring utover året, og tror bransjen vil oppleve et fortsatt press på skipsverdiene som følge av lave rater og nye skip som kommer ut i markedet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nedgang
Eitzen Chemical kan notere frakteinntekter på 100,6 millioner dollar i første kvartal, ytterligere ned fra fjerde kvartals 114,8 millioner dollar. Dette førte til ytterligere reduksjon i driftsresultatet som falt fra minus 1 million før nedskrivninger i fjerde kvartal til til minus 10 millioner i første kvartal.

I tillegg til inntektsfallet så ble første kvartal også tynget av et tap i forbindelse med salg av skip på 8,9 millioner dollar. Rederiet tok en nedskrivning i fjerde kvartal på 309,4 millioner dollar.

Resultatet før skatt lød på minus 5 millioner dollar etter bokføring av blant annet knappe 11 millioner dollar i valutagevinster. I fjerde kvartal endte bunnlinjen før skatt på minus 336,9 millioner dollar.

Refinansiering
Styret i Eitzen Chemical har allerede gjennomført en rekke tiltak for å redusere løpende kostnader og forpliktelser. Det omfatter blant annet salg og terminering av hele porteføljen av nybyggsordre.

Tross dette er selskapet fortsatt i konflikt med sine lånebetingelser og har innledet samtaler med bankene med tanke på en løsning. De to hovedproblemstillingene i diskusjonene er en lettelse i betingelsene, samt oppnåelse av en nye nedbetalingsstruktur som passer til dagens utfordrende markedssituasjon for rederiet.

Andre elementer som vurderes for å styrke selskapets utsatte likviditetssituasjon er salg av skip og strategiske allianser.

Rederiet har etter avhendelsen og kanselleringen av nybyggskontraktene en flåte på 69 kjemikalietankskip. Omløpsmidlene utgjorde ved utgangen av første kvartal 102 millioner dollar, hvorav 22 millioner var kontantbeholdningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.