NA24.no

Eitzen fikk nye lettelser

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Kjemikalietankrederiet Eitzen Chemical har forhandlet frem nye bankvilkår.

Eitzen Chemical ASA har gjennomført en ny forhandlingsrunde med sine lånebanker etter at en tilsvarende runde ble gjennomført tidlig i høst. Kjemikalitankrederiet som har fått store finansielle problemer som følge av finanskrisen har gjennom forhandlingene oppnådd ytterligere lettelser i vilkårene og betalingsplanen.

Med de nye vilkårene og den fremforhandlede avtalen med selskapets obligasjonseiere, så er det kun en godkjennelse fra den ekstraordinære generalforsamling rundt emisjonen som gjenstår for refinansieringen er på plass. Generalforsamlingen vil bli avholdt fra lunsj torsdag.

Hovedpunktene i den ny bankavtalen er at alle de større låneengasjementene får forlenget løpetiden til juli 2014. Fra før har selskapet fått avdragsfrihet til november 2012.

I tillegg har Eitzen Chemical fått bankene med på å suspendere alle øvrige lånekrav frem til forfall, med unntak av de to tidligere fremforhandlede minimumsvilkårene i forhold til kontantbeholdning og minimumsverdier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere