*Nettavisen* Økonomi.

Eitzen-fusjon godkjent

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Nå skal Camillo Eitzen & Co satse videre på bulk.

20.11.09 12:05

To selskaper i sfæren til rederiet Camillo Eitzen & Co vil fusjonere. Det er klart etter at styret i de to selskapene har godkjent fusjonsplanene.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed er en ny plattform dannet for å ekspandere bulkaktivitetene til Camillo Eitzen & Co.

De to kontrollerte selskapene det er snakk om er Dampskibsselskabet Orion og Shipholding Holding (Eitzen Bulk). Det er ordnet slik at Orion blir overtagende selskap og skal opprettholde noteringen på NasdaqOMX i København.

Orion-navnet forsvinner og selskapet bytter navn til Eitzen Bulk Shipping. Nøkkelpersoner i Eitzen Bulk vil kjøpe 10 millioner dollar i Eitzen Bulk fra Ceco og disse vil eie 14,6 prosent, mens Camillo Eitzen & Co vil eie resten. Eitzen Bulk vil også kjøpe rundt 10 prosent av egne aksjer og dermed redusere eierandelen til Ceco til 75 prosent.

- Vi er veldig fornøyd med muligheten til å utnytte Orions nåværende posisjon som et børsnotert selskap ved å fusjonere med bulkaktiviteten til Ceco, kommenterer konsernsjef Peter D. Knudsen i Camillo Eitzen & Co.

Han mener at fusjonen vil gi en unik mulighet til å ekspandere Eitzen Bulks eksisterende aktiviteter og vil gi en plattform til å utnytte muligheter når de måtte by seg.

- Eitzen Bulk Shipping vil fortsatt være en av nøkkelinvesteringer for CECO og vi er glade for at nøkkelpersonell vil bli deleier i Eitzen Bulk Shipping, sier Knudsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.