*Nettavisen* Økonomi.

Eivind fulgte etter råkjører og skjelte han ut

Eivind Skjellberg (25) fra Tromsø var på vei til Harstad fredag da han ble vitne til en farlig forbikjøring cirka èn mil utenfor Harstad. Foto: (Privat)

Var et sekund unna kjedekollisjon da råkjøreren tok forbikjøring i sving.

28.10.15 10:12

(Nordlys): Eivind Skjellberg (25) fra Tromsø var på vei til Harstad fredag da han ble vitne til en farlig forbikjøring cirka èn mil utenfor Harstad. I bilen hadde han sin gravide kjæreste og sin sønn på fire år.

- Det er ganske mange svinger i dette området hvor det er uoversiktlig å ta forbikjøring. Jeg lå bakerst av fire biler når jeg ser i speilet at en bil nærmer seg i stor fart bilen min bakfra, forteller Skjellberg.

Bilen kjører forbi Skjellberg før han så legger seg ut og kjører forbi de andre tre bilene.

- Det var knappe 200 meter på denne veistrekningen, og forbikjøringen varte til godt inn i svingen. Det var en uoversiktlig venstresving i en bakke, forteller Skjellberg, til Nordlys.

- Akkurat når han hiver seg inn foran den fremste bilen, kommer det en bil imot. Det var under et sekund om å gjøre. Bilen som kommer imot måtte bremse ganske hardt ned og kjøre halvveis i grøfta for å unngå kollisjon, forteller han videre.

LES OGSÅ: Da trebarnsmoren Helene (25) ble forbikjørt, ble hun så sint at hun troppet opp hjemme hos synderen

Stoppet råkjøreren

Skjellberg ble så rystet og irritert at han kjørte etter bilen.

- Når jeg ser slike tilfeller så stopper jeg dem om jeg har mulighet til det, sier han.

Han forteller at når det så kom en lang veistrekning kjørte han forbi bilene foran og fikk stoppet råkjøreren.

- Jeg gikk ut av bilen og bak til sjåføren. Jeg ga han klar beskjed om hva jeg syntes om kjøringen hans og forbikjøringen. Jeg sa at hadde det vært et sekund til så hadde det gått alvorlig galt for alle oss, forteller Skjellberg.

- Jeg tror han skjønte poenget mitt

Han forteller at det var en mann i 25-30 års alderen som satt bak rattet.

- Han virket veldig paff, stresset og spak, og jeg tror at han skjønte poenget mitt og at han hadde gjort en drøy ting. Han vil nok tenke seg om.

Det er ikke første gang Skjellberg stopper bilister som kjører uforsvarlig.

- Jeg bruker å gjøre det ganske ofte. Jeg føler at de trenger en slags oppvekker, slik at de tenker seg om. Det er jo ikke alt politiet ser, og jeg tenker at det er bedre å si ifra til de som er drøy i trafikken istedenfor å la de fare. Da tenker de seg forhåpentligvis om til neste gang, sier Skjellberg.

Les flere artikler fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.