Ekornes tjente 84 millioner

Utviklingen er god med tanke på markedsforholdene, mener møbelkonsernet.

17.08.09 12:18

Møbelprodusenten Ekornes la mandag frem regnskapet for andre kvartal. Etter å ha gjennomført betydelige kutt i produksjonskapasiteten legger selskapet frem redusert omsetning og resultat.

Omsetningen falt med 9,5 prosent 567,8 millioner kroner fra 627,4 millioner samme kvartal i fjor. Driftsresultatet endte på 79,7 millioner kroner, mens konsernet i samme fjorårsperiode la frem et overskudd på driften på 105,7 millioner kroner.

84 millioner i overskudd
Resultatet før skatt endte på 84 millioner mot et overskudd på 100,7 millioner samme periode i fjor. Resultatet er positivt påvirket med 5,1 millioner kroner av en oppvurdering av verdiene i balansen som følge av at kronen har svekket seg igjen etter utgangen av første kvartal.

Ordrereserven ved utgangen av andre kvartal var på 239 millioner kroner, mens den på samme tid i fjor var 272 millioner. I juli har imidlertid ordreinngangen vært bedre enn samme periode i fjor, og endte på 209 millioner (+2 prosent).

Ekornes foretok i første kvartal i år en nedbygging av kapasiteten i form av oppsigelser og permisjoner. Selskapet skriver at gjennom andre kvartal er så godt som alle permitterte tatt inn igjen.

- Ingen tegn til bedring
Selskapet skriver i kvartalsrapporten at de internasjonale markedsforholdene for møbler er fortsatt meget vanskelige og utfordrende, og for de aller fleste markedene er det ingen tegn til bedring.

- I forhold til den negative internasjonale markedsutviklingen må utviklingen for Ekornes i første halvår sies å ha vært god. God ordreinngang fra spesielt markedene i Mellom-Europa og Norge har gitt grunnlag for en god kapasitetsutnyttelse i andre kvartal, men nedjustert produksjonskapasitet har gitt en lavere omsetning sammenlignet med samme kvartal i fjor, skriver konsernet. kvartal 2008.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 36,4 millioner i bankinnskudd. I tillegg kommer ubenyttede kredittrammer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag