NA24.no

Ekornes vant mot tysk kopi

Ekornes, Stressless
Ekornes, Stressless (Ekornes)
Vant frem mot en av Tysklands største møbelprodusenter.

Ekornes har vunnet en viktig kopisak mot en av tysklands største møbelprodusenter, Himolla Polstermöbel GmbH.

På møbelmessen i januar i år presenterte Himolla sin nye hvilestol under navnet Zerostress.

Ekornes reagerte umiddelbart på likheten med Stressless, og brakte saken inn for retten i Køln, (Landesgericht Köln). Det norske møbelkonsernet opplyser torsdag at retten i en dom av 12. november har bestemt at stolen fra Himolla er en lovstridig kopi av Stressless fra Ekornes.

- Det blir lagt spesielt vekt på det karakteristiske timeglassformede understellet på Stressless som siden 1981 er innarbeidet som et kjent særtrekk på Stressless, melder konsernet.

- Setter inn det som må til
- Vi er svært forbauset over at en så stor og kjent produsent i Tyskland lanserer et slikt kopiprodukt. Vi er imidlertid prinsippfast på at vi alltid setter inn det som må til av ressurser for å stanse kopiprodukt, sier markedsdirektør Runar Haugen i Ekornes-konsernet i en pressemelding.

Flere rettssaker
Ekornes har tidligere vunnet fram i en rekke rettssaker i forbindelse med Stressless- kopier. I 1999 vant Ekornes en viktig rettssak mot en av de største produsentene i USA, Lane Industries, og i 2006 vant selskapet en kopisak mot den danske møbelkjeden Biva. I tillegg har selskapet vunnet fram i en lang rekke saker i flere land.

Administrerende direktør Øyvind Tørlen hos Ekornes sier at selskapet i mange år har brukt store ressurser på å utvikle intellektuelle rettigheter som design og varemerker.

- Nå bruker vi stadig mer ressurser på å beskytte disse mot kopiering over hele verden, sier Tørlen.

Himolla har mulighet til å anke dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere