NA24.no

Eks-forvalter dømt til fengsel

Sist oppdatert:
Dømt til fengsel og får hele formuen inndratt etter innsidesak.

Gunnar Birkeland, tidligere forvalter i KLP Kapitalforvaltning, ble tirsdag dømt til fengsel i ett år og seks månder samt inndragning av hele sin formue på 10 millioner kroner av Oslo tingrett.

NA24 - din næringslivsavis

Birkeland var satt under tiltale av Økokrim sammen med brødrende Ole Even og Nils Jørgen Kollerud.

Økokrim mente at de tre drev et investeringsfelleskap og hadde brutt reglene for egenhandel gjentatte ganger. Som ansatt i KLP hadde Birkeland anledning til å eie aksjer, men han måtte fortløpende melde fra til sin arbeidsgiver. Han brøt også loven ved å selge aksjene han hadde kjøpt før det hadde gått tolv måneder.

Han hadde heller ikke ført aksjehandlingen sin riktig opp i selvangivelsen. Nils Jørgen Kollerud ble dømt for medvirkning og dømt til ett års fengsel samt en inndragelse på 1 million kroner.

Birkeland skal også ha fått innsideopplysninger om et oppkjøp gjennom sin stilling som forvalter, og gitt dette videre til Nils Jørgen Kollerud. Men denne informasjonen ble aldri benyttet.

Den tredje tiltalte, tidligere politimann Ole Even Kullerud, ble frikjent.

Det er første gang en slik sak har blitt behandlet ved Oslo tingrett, og det er derfor ventet at det blir en anke. Birkelands advokat, Anders Brosveet, ville ikke kommentere saken ovenfor NA24 tirsdag ettermiddag.

Det har ikke lykkes NA24 å få kommentar fra Økokrim i denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere