*Nettavisen* Økonomi.

Eks-statsråd krevde å få betalt avlyst privat reise

Eks-statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen mente Statsministerens kontor burde betale en privat studietur som ble avlyst.

Eks-statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen mente Statsministerens kontor burde betale en privat studietur som ble avlyst. Foto: (Scanpix)

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen sendte pengekrav til statsministeren da han ble nektet visum til privat Kina-reise.

Tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor har vært deltidsstudent ved prestisjefylte Copenhagen Business School siden han måtte gå av som statsråd i fjor høst.

Som en del av studieløpet skulle han i november vært med på en syv dager lang studietur til den kinesiske finanshovedstaden Shanghai. Det fikk han ikke, da kinesiske myndigheter nektet å utstede visum.

Da avslaget på visumsøknaden kom, hadde Schjøtt Pedersen allerede betalt 26.701 kroner for studieturen og flybilletter tur/retur Oslo-Shanghai.

Disse utgiftene ville Schjøtt-Pedersen at det offentlige, ved Statsministerens kontor, skulle dekke i sin helhet, skriver VG ifølge VG Nett.

Det kommer frem i et brev den tidligere Ap-statsråden har sendt Statsministerens kontor. VG har fått innsyn i brevet, som er datert 18. mars i år.

28. mars i år fikk Schjøtt-Pedersen svar fra sitt tidligere arbeidssted om at henvendelsen var vurdert, men at det ikke var funnet grunnlag for å imøtekomme kravet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.