Ekspert: - Det kommer flere rentekutt

Med fortsatt lav pengemarkedsrente og lave tap på utlån finnes det mer å gå på for bankene når det gjelder rentekutt, mener uavhengig finansanalytiker.

Med fortsatt lav pengemarkedsrente og lave tap på utlån finnes det mer å gå på for bankene når det gjelder rentekutt, mener uavhengig finansanalytiker. Foto: Montasje/ Sara Marie Vollset (Mediehuset Nettavisen)

Bankene kommer til å komme med flere runder med rentenedsettelser, ifølge finansanalytiker.

02.10.14 06:50

Med fortsatt lav pengemarkedsrente og lave tap på utlån finnes det mer å gå på for bankene i deres evinnelige kutting av boliglånsrenten, sier analytiker Geir Kristiansen til Finansavisen torsdag.

Dersom pengemarkedsrenten ikke øker og fortsatt lave utlånstap føler Kristiansen seg sikker på at det kommer flere runder med rentenedsettelser.

Enkelte banker skryter nå av det tredje boligrentekuttet i år; kuttet i den flytende boliglånsrenten i vår, fastrentnedsettelsen på boliglån på sensommeren og den siste ukens runde med 0,2 til 0,3 prosentpoeng på den flytende renten.

Dynamikken bak den siste runden skyldes ikke bare at markedsrenten har blitt satt ned, mener Kristiansen. Det skyldes også at bankene ser at de kan utligne den negative effekten på nettomarginen ved å kutte innskuddsrenten.

Nå er det flere eksempler på at bankene senker innskuddskundene:

– Fredningen av innskuddskundene er over, slår Kristiansen fast overfor Finansavisen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.