Ekspert om Northug-bok: - Regi fra ende til annen

Trondheim 2014.05.04: De sørgelige restene av bilen til Petter Northug som braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen.

Trondheim 2014.05.04: De sørgelige restene av bilen til Petter Northug som braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård (NTB scanpix)

- Dette kommer til å stå i lærebøker om krisehåndtering.

PR- og medierådgiver Rune Brynhildsen mener boklanseringen onsdag er en brikke i et nøye PR-spill med tett regi etter Northugs famøse ulykke i våres.

– Dette er lærebokmateriale i offensiv mediekrisehåndtering. Det er noe vi antagelig ikke har sett før i Norge. Men har man ressurser nok og flinke folk rundt seg, og dessuten en konstruktiv dialog med politiet, så er det mulig å ta full regi på selv de mest alvorlige hendelsene, sier pr- og medierådgiver Rune Brynhildsen til Dagens Næringsliv.

Les Erik Stephansens kommentar: Smakløs Northug - smakløs mediestrategi

Boken om Northug kom rett før offentligheten ellers ville fått tilgang til tiltalen med detaljer om det som skjedde tidlig i mai. Ingen visste at boken var på vei, og den ble sendt ut i hemmelighet til butikkene før den ble lansert med en pressemelding kl 06.02. Ifølge Dagens Næringsliv sier konkurrentene at det nær aldri skjer at en bok lanseres uten først å ha informert om det på forhånd.


Brynhildsen mener også politiet har vært vennlig innstilt overfor Northug.

– Politiet har gjort sitt for å dempe hysteriet og jakten på detaljer. Det forteller meg at Petter Northug har en status, ikke bare i Trøndelag, men også i hele Norge fordi han har gledet så mange i så mange år, som gjør at han får en spesiell behandling. Han har også hatt gode medhjelpere som har sørget for at han har spilt på lag med politiet, sier han.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.