NA24.no

Foto: Andrè Clark Utvik

Ekspertene sikrer gevinster

Sist oppdatert:
Posisjonerer seg i forkant av en hendelsesrik uke.

Meglerhusene har sikret seg gevinster i deler av porteføljene sine, og har foretatt enkelte endringer i de anbefalte aksjene.

NA24 – din næringslivsavis

Nesten 70 selskaper og sparebanker på Oslo Børs legger frem sine tall etter tredje kvartal, og i tillegg er det flere makrohendelser både i Norge og i utlandet. Orion Securities mener det er flere

Positive overraskelser
Så langt har resultatsesongen vært bedre enn forventningene. Orion trekker frem at av de amerikanske selskapene som har rapportert hittil i tredje kvartal så har 78 prosent overrasket positivt. Igjen er det resultatene som er bedre enn analytikerne hadde trodd. I snitt har resultat per aksje overgått forventningene med 26 prosent, mens omsetningen har kommet inn 0,8 prosent bedre enn ventet.

Her hjemme overrasket blant annet Aker Solutions og DnB Nor positivt, men Yara skuffet med tallene. Gjødselprodusenten kom likevel med positive utsikter. Det er først denne uken at resultatstormen for alvor setter inn her i Norge.

Les mer: Aker Solutions klarte milliarden og Hever Røkkes juvel

- Kvartalsrapporter vil dominere nyhetsbildet denne uken også. På Oslo Børs er denne uken den mest aktive i resultatsesongen. På Wall Street fortsetter resultatstrømmen, om enn i noe lavere tempo. Makrokalenderen er moderat aktiv. De amerikanske BNP-tallene for tredje kvartal slippes torsdag, og disse vil være ukens soleklare høydepunkt. Ifølge konsensus var den økonomiske veksten på 3,2 prosent i USA i tredje kvartal, skriver Orion i sin morgenrapport.

Makro på radaren
Meglerhuset har også pekt ut flere andre momenter fra USA det er verdt å følge med på. Blant annet gjelder det ordreinngangen for varige goder som kommer til onsdag. De mener at de lange statsrentene på amerikanske papirer vil preges av et rekordhøyt emisjonsvolum av amerikansk statsgjeld.

- På onsdag avholder Norges Bank rentemøte, og dette vil ventelig munne ut i en rentehevning. For Oslo Børs ventes imidlertid ikke dette å ha noen innvirkning så fremt det ikke får kronekursen til å gå gjennom taket, skriver Orion.

Tar gevinst
Sist fredag gjorde Orion en endring i sin modellportefølje. Det innebærer blant annet at de sikrer seg gevinst i BW Offshore. Ny favoritt er Aker Solutions.

- Med en høy oljepris synes utsiktene for oljeservicebransjen og Aker Solutions gode. Aker Solutions handles med en betydelig rabatt i forhold til sammenlignbare selskaper. Bedringen i kontantstrømmen i tredje kvartal betyr at et viktig hinder for kursoppgang er fjernet, begrunner Orion.

Dermed består modellporteføljen av Telenor, Sevan Marine, Norwegian, Seadrill, TTS Marine, Royal Caribbean Cruises, Photocure, Kitron, Tandberg og Aker Solutions.

Hos DnB Nor Markets gjør de også endringer blant sine anbefalte aksjer.

- Vi bytter TGS Nopec mot PGS. Fredag kom signaler fra bransjeleder Schlumberger som tilsier at vi ønsker å øke eksponeringen mot kontraktsseismikk vs. multiklient seismikk. Dette tilsier et bytte fra TGS til PGS. Vi tar ut Songa Offshore fordi oljeprisen synes å konsolidere, skriver meglerhuset.

Les mer: Går for PGS

Tar gevinst i StatoilHydro
Nordea velger på sin side å satse på Kongsberg Automotive for å være godt posisjonert mot oppgangen i bilmarkedet.

- I tillegg øker vi fiskeeksponeringen med å ta inn Austevoll Seafood. Vi tar gevinst i StatoilHydro, skriver strategene i Nordea.

Dermed satser de på Acergy, Scorpion Offshore, Norsk Hydro, Marine Harvest, Austevoll Seafood og Kongsberg Automotive denne uken.

Les også: Fire aksjetips før helgen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere