NA24.no

Eksperter ser slutten for kabel-TV


TV-distributørene Get og Canal Digital varsler begge at de vil slutte å tvinge kundene til å abonnere på både bredbånd og kabel-TV.
TV-distributørene Get og Canal Digital varsler begge at de vil slutte å tvinge kundene til å abonnere på både bredbånd og kabel-TV. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
I løpet av høsten blir det fritt fram for å bare kjøpe internett og ikke kabel-TV fra Get og Canal Digital. Om noen år vil kabel-tv forsvinne helt, spår eksperter.

TV-distributørene Get og Canal Digital varsler begge at de vil slutte å tvinge kundene til å abonnere på både bredbånd og kabel-TV. Sammenkobling av disse produktene har vært en torn i øyet på Forbrukerombudet, som har krevd større valgfrihet på vegne av TV-seerne, noe folk nå får, skriver Klassekampen.

Strategidirektør Morten Holst i det digitale rådgivningsselskapet Innocode er ikke i tvil om hvor det vil ende.

– Fortsetter utviklingen som den gjør nå vil kabel-tv være mer eller mindre utfaset innen fem til sju år, på samme måte som fasttelefonen forsvant etter hvert, sier han til avisen.

Les: Svarte skjermer handler om tv-seernes penger

Han får støtte fra Erik Solberg i mediebyråbyrået Carat.

– Vi vil ikke se et stort skille over natten, men på sikt tror jeg coaxkabelen vil forsvinne fra TV-stua, mens eternettkabelen overlever og gir folk tilgang til det de trenger av TV over internett, sier Solberg,

I Norge er det Telenor-eide Canal Digital og Get som dominerer markedet for kabel-TV. I fjor hadde de to selskapene en markedsandel på 93 prosent, noe som utgjør om lag én million kunder. Begge bekrefter overfor Klassekampen at de har planene klare for å innføre valgfritt abonnement på TV og internett innen utløpet av året. (©NTB)

Les: Vil sende regning til nordmenn som har lastet ned piratkopierte pornofilmer

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere