NA24.no

Eksplosjon av nettsvindlere

Bankkunder opplever flere svindelforsøk. Økningen er på 8000 prosent.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er bankenes organisasjon, APAC, som i en utredning viser at antallet forsøk på nettbanktyverier i Storbritannia har steget fra fjorårets 312 forsøk til hele 5.059 bare i rets første halvår, ifølge business.dk.

NA24 - din næringslivsavis

På nettkriminalitet alene skal svindlere ha klart å lure til seg over en halv milliard kroner, ifølge britiske finansmyndigheter som også mener at nettbankene er relativt sikre.

Også i Norge
- Det hørtes ekstremt mye ut. Det er tydelig at de har et annet system der enn det vi har her hjemme, sier pressekontakt i DnB NOR, Anders Bigseth, til NA24.

Men også DnB NOR har opplevd noen svindelforsøk og det advares spesielt mot å gi fra seg sensitiv informasjon.

- Det har vært noen forsøk på phising mot DnB NOR, men norske forbrukere er veldig oppmerksomme på å ikke levere ut bankkortinformasjon på e-post og media her hjemme er flinke til å advare mot farene. Det er viktig å notere seg at bankene ikke spør om kontoinformasjon via e-post, sier Bigseth.

Ikke gi informasjon på e-post
Phising er en metode der du får en e-post som ser ut som den kommer fra banken din, der du bes om å oppgi kontonummer, kredittkortnummer og liknende. Du aldri må gi fra deg slike opplysninger når du får henvendelser av denne typen. For dersom du gjør det risikerer du at hele kontoen står tilbake ribbet.

Kontakt banken din dersom du er i tvil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere