NA24.no

Eksplosjon fyrer opp oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen er tilbake over 107 dollar fatet.

Et fat nordsjøolje med levering i mai var torsdag oppe i 105,60 dollar fatet, opp 0,48 prosent fra sluttkursen onsdag. Onsdag steg oljeprisen markant etter at de amerikanske oljelagrene viste et større fall enn ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Eksplosjon
Torsdag morgen kom det melding om at en av de sørlige oljerørledningene i Irak står i flammer etter en eksplosjon. Brann er utløst av en bombe plassert under rørledningen som bringer råolje til de to eksportterminalene ved den Persiske golf.

Dette, sammen med kamphandlingene som pågår i den sørlige byen Basra mellom den irakiske hæren og militsen til Moqtada al-Sadr, har ifølge kilder ført til at oljeeksporten nå er redusert fra Basra.

Brannen ble slukket ved middagstider lokal tid.

Ifølge kilder Dow Jones Newswires har vært i kontakt med et eksporten nå nede i 1,2 millioner fat per dag, men oljemarkedet har foreløpig ikke reagert på meldingene. Den normale takten ligger nærmere 1,6 millioner fat per dag fra de sørlige eksportterminalene til Irak.

Oljeprisen til værs
Dette førte til reaksjoner på oljeprisen, selv om de kom sent.

Den amerikanske referanseoljen, med referanseverdi WTI, steg én prosent, eller 1,01 dollar fatet, til 107,58 dollar fatet på New York Mercantile Exchange. Dette var det høyeste nivået siden 18. mars i år.

- Markedet vil bli signifikant strammere, om det viser seg at de nesten to millioner fatene vi får fra Sør-Irak om dagen blir koblet ut, sier Rick Mueller i Energy Security Analysis i Massachussets til Bloomberg News.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere