Eksplosjon i konkurser

Foto: Carina Charlotte Carlsen

- Nå bremser det opp i alle næringer.

24.06.13 13:47

I løpet av årets tre første måneder steg antall konkurser i varehandelen med 50 prosent sammenlignet med året før.

Oversikten over økningen i antall konkurser kommer fra Hovedorganisasjonen Virke, som etterlyser tiltak fra politikerne for å møte motgangen.

– Nå bremser det opp i alle næringer. Stigende arbeidsløshet og økt usikkerhet gjør dessuten at nordmenn holder hardere på lommeboka. Det rammer i stor grad varehandelen, som er den næringen som sysselsetter flest i Norge, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke.

Organisasjonen nedjustert sine egne prognoser for 2013 og har laget en liste med punkter over tiltak de mener er viktige for politikerne å ta med seg inn i valgkampen. Der trekkes fram tiltak som lettere tilgang til midlertidige ansettelser, mer fleksible arbeidstidsordninger og skattefradrag for rehabilitering og oppussing av bygninger.

Nå krever Virke at politikerne kommer med tiltak for å bremse den utviklingen.

– Foreløpig har vi ikke sett noe fra verken regjeringen eller opposisjonen som kan bedre omstillingsevnen og øke produksjonsveksten, sier direktør Harald Jachwitz Andersen i Virke til NTB.

Stigende arbeidsløshet og økt usikkerhet skal også ifølge hovedorganisasjonen for næringslivet være årsak til at veksten bremser i stort sett alle næringer, går det fram av det kvartale konjunkturbarometeret som ble presentert mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.