NA24.no

Eksplosjon i konkurser

Foto: Carina Charlotte Carlsen
Sist oppdatert:
- Nå bremser det opp i alle næringer.

I løpet av årets tre første måneder steg antall konkurser i varehandelen med 50 prosent sammenlignet med året før.

Oversikten over økningen i antall konkurser kommer fra Hovedorganisasjonen Virke, som etterlyser tiltak fra politikerne for å møte motgangen.

– Nå bremser det opp i alle næringer. Stigende arbeidsløshet og økt usikkerhet gjør dessuten at nordmenn holder hardere på lommeboka. Det rammer i stor grad varehandelen, som er den næringen som sysselsetter flest i Norge, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke.

Organisasjonen nedjustert sine egne prognoser for 2013 og har laget en liste med punkter over tiltak de mener er viktige for politikerne å ta med seg inn i valgkampen. Der trekkes fram tiltak som lettere tilgang til midlertidige ansettelser, mer fleksible arbeidstidsordninger og skattefradrag for rehabilitering og oppussing av bygninger.

Nå krever Virke at politikerne kommer med tiltak for å bremse den utviklingen.

– Foreløpig har vi ikke sett noe fra verken regjeringen eller opposisjonen som kan bedre omstillingsevnen og øke produksjonsveksten, sier direktør Harald Jachwitz Andersen i Virke til NTB.

Stigende arbeidsløshet og økt usikkerhet skal også ifølge hovedorganisasjonen for næringslivet være årsak til at veksten bremser i stort sett alle næringer, går det fram av det kvartale konjunkturbarometeret som ble presentert mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere