NA24.no

Eksplosjon i våpensalget fra Norge

(Forsvaret/Kongsberg Gruppen)
Sist oppdatert:
Våre allierte i USA dobler innkjøpene fra Norge.

Norsk våpeneksport økte med hele 44,5 prosent i fjor, og for første gang viser salget inntekter til Norge på over 3 milliarder kroner, skriver Norwatch.

NA24 - din næringslivsavis

Det er 1.000 millioner kroner mer enn året før. USA er den beste kunden og øker sin handel med hele 86 prosent. Totalt kjøpte landet våpen fra Norge for 1,7 milliarder kroner i fjor.

«Norwatch har fulgt utviklingen av norsk våpeneksport i mange år, og aldri er det blitt eksportert flere norskproduserte våpen», heter det.

Den største eksportkategorien heter «Deler og tilbehør til våpen til militær bruk som kanoner, artilleri, haubitsere, bombekastere, utskytningsramper for raketter og granater, flammekastere o.l.», heter det.

Norsk våpeneksport består av våpen som kan være operative på slagmarken i konflikter. Norwatch skriver videre at den nest største eksportkategorien består av

«bomber, granater, torpedoer, miner, raketter o.l. krigsmateriell samt deler dertil». Patroner og deler ble solgt for 190 millioner kroner, men kun ti prosent til USA

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere