NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Eksplosjon på Yara-anlegg

Sist oppdatert:
Fire personer skadet etter eksplosjon.

Ifølge Telemarksavisa skal det har vært en eksplosjon ved Fullgjødsel 3 på Herøya. Brannvesen og politi er på vei til åstedet.

NA24 - din næringslivsavis

Yara har fortsatt ikke full oversikt over alle konsekvensene etter uhellet.

- Så vidt jeg vet var det ikke produksjon ved Fullgjødsel 3, men det har vært en eksplosjon med etterfølgende brann. Nå er brannen avtagende og eksplosjonen ser ut til å være under kontroll, sier informasjonsdirektør Hamed Brodersen i Yara til NA24.

Fire personer er skadet, hvorav to er lettere skadet. To personer er sendt til sykehus med kuttskader i ansiktet. NRK meldte først om at to personer ble skadet, og at en person var savnet.

- Ingen er savnet, og alle som er registrert inn på fabrikken er gjort rede for, sier Brodersen.

Vi følger de prosedyrer vi har for å sikre de ansatte og vil komme tilbake så snart vi vet mer. Vi vet ikke hva årsaken er, men vil undersøke dette, sier Brodersen.

Nå skal de sette ned en undersøkelsesgruppe som skal finne årsaken til eksplosjonen.

Yara har ikke oversikt over hvordan uhellet vil slå ut på produksjonen, men vil opplyse markedet om dette når de har fått den fulle oversikten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere