*Nettavisen* Økonomi.

Eksporterte sjømat for 5,3 mrd.

  Foto: Terje Marøy (Scanpix)

Økte laksepriser løfter norsk sjømateksport.

Eksporten av norsk sjømat økte med 593 millioner kroner i august fra august i fjor, med god hjelp fra økte laksepriser.

Samlet eksportert Norge sjømat for 5,3 milliarder kroner i løpet av måneden. Så langt i år er eksporten på 45,1 milliarder kroner, opp 2,9 milliarder kroner.

Det meste av eksporten utgjøres av laks. Det ble eksportert laks for 3,7 milliarder kroner i august. Det er en økning på 411 millioner kroner eller 12 prosent fra august i fjor.

Prisen for fersk hel laks økte fra 35,86 til 43,33 kroner per kilo, mens volumet var det samme som i fjor, på 80 111 tonn for alle anvendelser av laks.

– En ny sterk måned for norsk sjømateksport skyldes blant annet at våre viktige nærmarked i EU kjøper mer laks til høyere priser i norske kroner enn de gjorde i samme periode i fjor. I tillegg er det vel verdt å nevne at USA har kjøpt 30 prosent mer laks så langt i år sammenlignet med samme periode i fjor, sier kommunikasjonsdirektør Geir Bakkevoll i Norges sjømatråd i en pressemelding.

I august ble det eksportert ørret for 183 millioner kroner, sild for 167 millioner kroner, makrell for 86 millioner, klippfisk for 309 millioner, fersk torsk for 62 millioner og fryst torsk for 122 millioner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag