NA24.no

Eksportrekord for norsk fisk

Foto: Kent Skibstad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Verdien av norsk sjømateksport økte i fjor med 9,4 milliarder kroner til rekordhøye 61 milliarder kroner.

Det er 9,4 milliarder kroner mer enn i 2012 og 7,2 milliarder kroner mer enn den forrige rekorden som ble satt i 2010, viser tall fra Norges sjømatråd.

- Den viktigste forklaringen på eksportrekorden er høy etterspørsel etter norsk laks på verdensmarkedet, noe som har gitt sterke priser i 2013, sier administrerende direktør Terje E. Martinussen i Norges sjømatråd.

Gjennomsnittsprisen for fersk, hel laks økte med hele 44 prosent i fjor. Så selv om lakseeksporten i volum gikk ned med 3,5 prosent fra året før, økte inntektene med 35 prosent. Den nye eksportrekorden for laks lyder på 39,8 milliarder kroner.

Norge har aldri eksportert mer torsk enn i fjor, men høye kvoter har også gitt kutt i prisen. Eksportverdien av torsk, sei og hyse var på 10 milliarder kroner. Det er omtrent samme nivå som i 2012, mens mengden økte med 11 prosent. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere