*Nettavisen* Økonomi.

Ekstra krisemøte om Hellas

Foto: Petros Giannakouris (Ap)

Allerede før lunsj mandag holder Eurogruppen et ekstraordinært møte.

Det er i all hast kalt inn til et ekstra krisemøte i Luxemburg mandag. Allerede ved lunsjtider mandag skal EUs økonomikommisær, Olli Rehn, møte med Eurogruppen. Møtet er kalt inn i all hast, og skal foregå i forkant av det formelle møtet kl. 17 mandag.

Gresk minister på plass
Ifølge Wall Street Journal skal Hellas hardt pressede finansminister Evangelos Venizelos allerede være på plass i Luxemburg. Han skal ha ankommet byen søndag. Før avreisen sa han at den såkalte troikaen, EU, Den europeiske sentralbanken og Det internasjonale pengefondet IMF, vil utbetale et nødlån til Hellas.

I løpet av et par uker må Hellas ha på plass 8 milliarder euro, ellers har ikke landet råd til å utbetale lønninger og pensjoner.

Uventet stort underskudd
Hellas' store problem er at underskuddet for 2011 blir mye mer enn ventet. Nå regner regjeringen med at underskuddet for året blir 8,5 prosent av bruttonasjonalproduktet. Det betyr at Hellas trenger ytterligere 2 milliarder euro, som altså kommer i tillegg til de 8 milliarder euroene landet håper på. De to siste milliardene må til for at landet skal klare finansene sine ut året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.