Gå til sidens hovedinnhold

Ektepar knuste Acta

Prinsippsaken kan åpne for et skred av søksmål i mot finansforvalterne.

Acta Kapitalforvaltning er i Stavanger tingrett dømt til å betale et ekteparet Gunn og Øyvind Lyngstad Hansen fra Haugesund 1,5 millioner kroner i erstatning for mangelfull rådgivning og sakskostnader. Saken gjaldt om rådgivingen fra Acta Kapitalforvaltning har vært mangelfull eller ikke.

Lånte for å investere
Ekteparet iinvesterte 1,5 millioner kroner i et av Actas eiendomsprodukter, men gikk altså på en solid smell. Investeringen var 100 prosent lånefinansiert av DNB

Acta slaktes både for rådgivningsprosessen og selve produktet, skriver Finansavisen, som legger til at dommen kan åpne for et skred av søksmål. Totalt har 5.200 kunder investert i produktet Global Eiendom Utvikling 2007.

Anker dommen
Acta-advokat Arild Dommersnes sier til Finansavisen at de vil anke dommen.

- Avgjørelsen knytter seg til konkret rådgivning. Den mener vi er gjort på en forsvarlig og riktig måte og ikke danner grunnlag for erstatning. Dernest har dommen betraktninger rundt produktet og beregningene rundt dette mener vi ikke er riktig. Tilsvarende produkter har vært solgt tidligere med utbytte for investorene, sier han til Finansavisen.

Retten frikjente Acta Asset Management AS og legger dermed alt ansvar for mangelfull rådgivning på Acta Kapitalforvaltning AS. Ekteparet er dømt til å betale Acta Asset Management AS' sakskostnader på 62.500 kroner.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget