NA24.no

Elbil-jubel for Eltek

Foto: Fotograf: HAKON MOSVOLD LARSEN (EPA)
Skal levere ladere til Think. Aksjen får seg et løft.

Drammenselskapet Eltek Valere har blitt tildelt en kontrakt med Think-konsernet.

Eltek skal levere ladere til Think City, og kontrakten er første resultat av Eltek Valeres nye satsing på elbil-teknologi.

Selskapet skriver i en melding at ladere til elbiler er et nytt og spennende forretningsområde som de venter seg mye av.

– Vi opplever stor interesse for vår teknologi fra så vel store bilmerker som mindre elbilprodusenter. I tillegg til kontrakten med THINK regner vi med å gradvis øke kundebasen og tilhørende omsetning innen dette segmentet, sier makredsdirektør Morten Schøyen.

Eltek Valere har tradisjonelt levert strømforsyningssystemer til telekommunikasjonsindustrien.

- Vi benytter oss av vår ledende teknologiplattform og det samme logistikkapparat som for våre ladere for telekommunikasjon, sier Morten Schøyen. Det gjør at vi kan produsere kompakte, energieffektive og konkurransedyktige ladere til elbiler.

Kontrakten med Think gjelder for Think City, som produseres hos Valmet i Finland og som nå er tilgjengelig for bestilling. I tillegg vil Eltek Valere også levere ladere til deres salg av komplette drivlinjer. Eltek Valere starter de første leveransene av ladere i februar.

Markedet for elbiler er ennå i startgropen, men flere aktører spår en kraftig vekst i årene som kommer. Suksesskriterier for elbil er batteriteknologi, infrastruktur for ladning og ladetid. Eltek Valere satser på å ta en sterk posisjon i dette markedet.

Eltek-aksjen stiger 5,44 prosent til 3,10 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere