NA24.no

Elbiler kan bli avkrevd halv bomtakst i Kristiansand


Statens vegvesen foreslår å begynne å kreve bompenger av elbiler i Kristiansand fra 2020. Illustrasjonsfoto: Varoddbrua på E18 ut av Kristiansand.
Statens vegvesen foreslår å begynne å kreve bompenger av elbiler i Kristiansand fra 2020. Illustrasjonsfoto: Varoddbrua på E18 ut av Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Statens vegvesen foreslår å begynne å kreve bompenger av elbiler i Kristiansand. De skal i så fall betale halvparten av fossilbiltaksten.

Forslaget kommer etter den såkalte byvekstavtalen nylig ble utsatt etter politisk behandling, skriver Fædrelandsvennen. I stedet for en ny omfattende avtale om transportutbygging og kollektivtransport, kan alternativet være å fortsette dagens bompengeordning inntil videre, men altså med en vri.

Mens taksten for bensin- og dieselbiler foreslås økt med 2 kroner til 23 kroner, foreslår Vegvesenet at også elbilistene skal begynne å betale. Prisen? 11 kroner per passering.

Les også: 175 millioner til omstridt kunstsilo i Kristiansand

Forslaget sendes ut på høring til uken, og de nye takstene vil eventuelt gjelde fra 2020. Så godt som alle pengene skal gå til utbygging av Gartnerløkka, der det er planlagt firefeltsvei vestover ut av byen. Utbyggingen er anslått å koste 3 milliarder kroner, og 1,8 av disse milliardene skal komme fra bompenger.

Les også: Lønnsfest for lederne før kommunesammenslåing på Sørlandet

Dersom politikerne ikke kan samle seg om en løsning, tas bomstasjonene ned når dagens avtale utløper til neste år.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere