NA24.no

Eldrehjem-sjef siktet for tyveri fra beboere

Både den daglige lederen og medeieren av Sollihøgda Seniorpensjonat i Hole kommune er siktet for hvitvasking, økonomisk utroskap og tyveri fra beboere.

Både den daglige lederen og medeieren, som jobber ved det eksklusive eldresenteret, ble i september pågrepet og siktet for tyveri etter at en pårørende anmeldte medeieren etter mistenke om et smykketyveri fra en beboer, skriver Dagens Næringsliv.

Etter ransaking på flere adresser, ble smykket aldri funnet. Den daglige lederen nekter straffskyld for tyveriet, opplyser hennes advokat, Mette Yvonne Larsen.

Politiet har parallelt med denne saken ettergått regnskapene til eldresenterets driftsselskap, og avdekket en pengeoverføring til en mann i hestemiljøet som allerede var under Økokrims lupe, skriver avisen. Etter dette ble siktelsen utvidet til også å omfatte økonomisk utroskap og hvitvasking av utbytte fra en straffbar handling man selv har begått. Dette er forhold den daglige lederen har erkjent, skriver avisen.

Begge erkjenner delvis straffskyld for siktelsene og er varetektsfengslet i åtte uker med brev- og besøksforbud. Fengslingen er begrunnet med sakens alvor og faren for bevisforspillelse. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere