*Nettavisen* Økonomi.

Elektrisk for Expert

Expert håver inn på vår hunger etter dingser.

27.04.07 09:22

Oppturen fortsetter for Expert-kjeden

NA24 - din næringslivsavis

Det viser tallene Expert har lagt frem for årets tre første måneder.

Expert kan vise til vekst i både resultater og omsetning sammenlignet med 2006. Driftsinntektene økte fra 2.0004 millioner kroner i første kvartal i fjor til 2.427 millioner kroner i de tre første månedene av 2007.

Det ga en økning i driftsresultatet fra 48 millioner kroner i fjor til 61 millioner i årets første kvartal. Driftsmarginene økte samtidig fra 2,4 til 2,5 prosent i en bransje hvor konkurransene er knallhard. Bruttomarginene økte samtidig fra 21,2 til 21,7 prosent.

Ordinært resultat før skatt endte på 60 millioner kroner, en økning på 17 millioner sammenlignet med første kvartal i fjor.

Expert gir ingen konkret guiding for inneværende år, men sier omsetningen er ventet å følge i vanlige sesongmessige svingningene hvor den beste perioden er andre halvår.

- Det forventes at det nordiske markedet vil fortsette sin utvikling der de store aktørene blir større på bekostning av de mindre aktørene. Expert vil fortsatt spille en sentral rolle i denne utviklingen, skriver Expert i en kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.