NA24.no


Konsernsjef Peter Nilsson i elektronikkprodusenten Kitron kan vise til det sjette kvartalet på rad med forbedret lønnsomhet.
Konsernsjef Peter Nilsson i elektronikkprodusenten Kitron kan vise til det sjette kvartalet på rad med forbedret lønnsomhet. Foto: Kitron

Elektronikkprodusent femdobler overskuddet

Sist oppdatert:
Solid fremgang i tredje kvartal.

Elektronikkprodusenten Kitron kan vise til bedring over hele linjen i tredje kvartal, med en femdobling av overskuddet.

Kvartalet er det sjette på rad med forbedret lønnsomhet på grunn av en kombinasjon av økte driftsinntekter og bedre marginer, melder selskapet tirsdag.

- Dette kvartalet kombinerte vi sterk vekst, forbedret lønnsomhet og viktige nye ordrer, spesielt innen sektoren Forsvar og Luftfart, sier konsernsjef Peter Nilsson i en kommentar.

For kvartalet økte Kitron inntektene til 468 millioner kroner, fra 382 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor, mens driftsresultatet var opp til 26,3 fra 6,9 millioner kroner.

Samtidig økte resultatet før skatt til 31,1 fra 5,9 millioner kroner.

Resultatfremgangen generelt forklarer Kitron med at det er sterkere etterspørsel etter tekniske tjenester enn i fjor.

Ordrereserven endte på 916 millioner kroner, en økning fra 807 millioner for et år siden.

For 2015 venter Kitron vekst og forbedring av lønnsomheten.

- Veksten drives av økt etterspørsel i sektoren Forsvar på det amerikanske og norske markedet, samt økninger i Energi/Telekom og Industri. Offshore/Marine vil reduseres på grunn av oljeservicemarkedet i Norge.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere