NA24.no

Elendig avkastning på aksjefond

Sist oppdatert:
Ny undersøkelse viser at det er smartere å putte pengene i banken enn i norske fond.

Investerte du 10.000 kroner i aksjefondet DnB Nor Global for 20 år siden, hadde du sittet igjen med 6.500 kroner i dag. Det viser en gjennomgang Dagens Næringsliv har gjort. Undersøkelsen viser videre at av de 18 norske aksjefondene som har 20 års historikk, er det kun 8 som har gitt bedre avkasning enn bankrenten i perioden.

- Selv ti og 20 års avkastning blir lavere enn normalt når sluttmålingen er i en periode hvor aksjemarkedet har falt kraftig. Man skal være forsiktig med å se ukritisk i bakspeilet på fondsavkastning. Det fører til at man setter penger i aksjer i gode, og ikke i dårligere tider, sier administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening til DN.

De åtte fondene som har gitt positiv avkastning i 20 års perioden er SEB Sverigefond, DnB Nor Norden, SEB NOrden, Orkla Finans Kombi, SEB Choice Nordamerika Mid Cap, Orkla Finans Investment Fund, Storebrand Norge og Carnegie Multifond.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere