NA24.no

Foto: FRANCIS KOHN (Scandic)

Elendig for Codfarmers

Store tap innen torskeoppdrett.

Store nedskrivninger på biomasse ga et dundrende underskudd for torskeoppdretterne i Codfarmers i tredje kvartal.

Lavere pris og lavere volum ga også lavere inntekter, mens kostnadene har samtidig ikke blitt kuttet tilsvarende. Driftsinntektene falt til 17,2 millioner kroner fra 26,4 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet før nedskrivninger på biomasse falt til et underskudd på 12,5 millioner kroner fra 9,2 millioner kroner i underskudd i samme kvartal året før.

For perioden som strekker seg fra juli og ut september tok selskapet nedskrivninger på 40 millioner kroner og det ga et underskudd på driftsresultatet 52,5 millioner kroner. I tredje kvartal i fjor hadde Codfarmers nedskrivninger på biomasse på 35,3 millioner kroner og et driftsresultat etter nedskrivningene på 44,5 millioner kroner.

Resultat før skatt viser et tap på 55 millioner kroner mot 46,2 millioner kroner i tap i samme kvartal i fjor.

Ved utgangen av tredje kvartal lå kontantposisjonen på 2,5 millioner kroner etter at kontantstrømmen var negativ med 12,9 millioner kroner i kvartalet. Det er før implementeringen av likviditetsposisjoner tilsvarende 42 millioner kroner. Disse likviditetsposisjonene omfatter et lån fra Innovasjon Norge, erstatning fra brannen ved Halsa og ubenyttede kredittfasiliteter.

Codfarmers har innført ekstraordinære kostnadskutt og det vil spare kontanter på rundt 50 millioner kroner i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere