Elendig for Data Respons

Foto: Foto: Data Respons/Tonje Hurum

IT-selskapet Data Respons leverer som varslet svake tall for andre kvartal.

IT-selskapet Data Respons, som i slutte av juni varslet om at de ville levere svake tall for andre kvartal, kunne fredag presentere regnskapet sitt.

Følg aksjekursen til Data Respons her

Driftsinntektene falt med 14 prosent til 182,5 millioner kroner mot 211,5 millioner kroner samme periode året før. Driftsresultat før ned- og avskrivninger (EBITDA) endte med et underskudd på 36,8 millioner kroner i kvartalet, mot et overskudd på rett over 15 millioner kroner samme periode året før.

Det er i år tatt en engangskostnad på hele 35 millioner kroner som belaster regnskapet. Hensyntatt denne endte EBITDA på minus 1,8 millioner kroner.

Driftsresultatet etter nedskrivninger endte med et underskudd på hele 97,9 millioner kroner, mot et overskudd på 13,5 millioner kroner samme periode året før. Årsaken er nedskrivning av en goodwill-post på hele 58,9 millioner kroner. Resultat før skatt endte dermed med et underskudd på hele 98,1 millioner kroner, mot et overskudd på 13,5 millioner kroner samme periode året før.

Ordreinngangen endte på 175 millioner kroner, og ordrereserven var 454 millioner kroner ved utgangen av perioden, en nedgang på 5 prosent. Kontantstrømmen fra drift var positiv med 10,6 millioner kroner i kvartalet.

Selskapet skriver at de kostnadsbesparende tiltakene selskapet foretar seg vil gi en forventet effekt på 40 millioner kroner på årsbasis, med full effekt fra fjerde kvartal i år. Selskapet skriver videre at de forventer at dette vil bidra til at selskapet skal holde sin langsiktige vekstambisjon på 20 prosent. De forventer også et positivt driftsresultat for tredje og fjerde kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag