*Nettavisen* Økonomi.

Elendig fra EMGS

Første kvartal ble en katastrofe for seismikkselskapet.

14.05.09 08:31

Electromagnetic Geoservices ASA vil sikkert helst glemme første kvartal så raskt som mulig. Selskapet driftsinntekter tørket inn og salget av multiklient-data stanset fullstendig opp.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisfallet på 90 til 100 dollar fatet siden toppen i fjor sommer har sammen med finanskrisen gjort at oljeselskapene har blitt mer tilbakeholdne med pengebruken, noe som også preger EMGS.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kraftig inntektsfall
EMGS hadde i første kvartal driftsinntekter på kun 5,8 millioner dollar, noe som er langt fra nok til å dekke de løpende driftskostnadene i selskaper. Derfor varslet selskapet for et par dager siden flere kostnadstiltak.

De to viktigste er utfasing av et av selskapets tre fartøyer som brukes til innsamling av havbunnsdata, samt en slanking av organisasjonen. Målet er årlig kostnadsbesparelser på 8 til 10 millioner dollar.

Selskapet hadde en kontantbeholdning på 45 millioner dollar ved utgangen av mars.

Stort underskudd
Med mangelen på driftsinntekter endte driftsresultatet på minus 23,5 millioner dollar i første kvartal, mot minus 1,4 millioner dollar i samme periode i 2008.

Kontantstrømmen fra driften viste minus 17,6 millioner dollar målt ved driftsresultat for avskrivninger, mot pluss 3,5 millioner i samme periode i fjor.

Resultatet før skatt lød på minus 24,7 millioner dollar, mot minus 3,2 millioner i første kvartal 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.