NA24.no

Elendig fra Norske Skog

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Det hardt rammede norske papirselskapet melder om nytt milliardunderskudd

Norske Skog leverer meget svake resultater i andre kvartal. Trøsten får være at tapene var ventet av analytikere og andre som følger selskapet.

Milliardtap
Resultat før skatt var på helelendige minus 1,175 milliarder kroner i andre kvartal, noe som var bedre enn fjorårets 1,605 milliarder kroner. Samtidig ble bankkontoen til Norske Skog tappet med ytterligere 106 millioner kroner i andre kvartal. Selskapet skriver selv i meldingen at den svake kontantstrømmen skyldes utbetaling av rentekostnader, hvor halvparten av den totale renteutbetalingen skjer i andre kvartal.

Og som ikke det var nok, selskapets gjeldseksponering ble økt i kvartalet som følge av styrkingen av kronen i kvartalet og svak kontantstrøm. Netto rentebærende gjeld økte fra 9,465 millioner kroner ved utgangen av første kvartal til 10,299 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal.

Driftsresultatet før avskrivninger, og en lang rekke andre ekstraordinære forhold, endte på 275 millioner kroner i andre kvartal, noe som er likt første kvartal. Omsetningen til Norske Skog endte omtrent som ventet på 4,577 milliarder kroner.

Helbom på avispapir
Norske Skog har slitt tungt etter at selskapets tidligere toppsjef Jan Reinås begikk en strategisk helbommert. Akkurat da verdens papiraviser for alvor opplevde opplagsnedgang på grunn av konkurransen fra nettaviser, valgte Reinås og Norske Skog å satse alt på å bli verdens største avispapirprodusent.

Siden den strategiske bommerten har den negative trenden til papiravisene fortsatt med uforminsket styrke, og Norske Skogs aksjonærer har opplevd et marerittaktig utvikling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere