NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%

Elendig fra panteutfordrer

Sist oppdatert:
Svir penger i høyt tempo. Nå må Repant hente friske penger.

Panteselskapet Repant hadde et resultat før skatt som viser et underskudd på 25,5 millioner kroner i fjerde kvartal. I tilsvarende periode året før endte resultat før skatt med et tap på 6,9 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet ble på minus 25,6 millioner kroner mot et underskudd på 7,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2006.

De elendig resultatene skyldes fraværet av inntekter. I fjerde kvartal hadde selskapet salgsinntekter på 7,1 millioner kroner mot 55,2 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Repant er også i ferd med å bruke opp pengene de har på konto. Kontantstrømmen fra operasjonelle aktiviteter var på minus 12,4 millioner kroner og den totale endringen i fjerde kvartal var på minus 4,2 millioner kroner.

Ved utgangen av fjerde kvartal hadde Repant en kassekredittramme på 25 millioner kroner, mens den per i dag er på 16 millioner kroner.

Nå skal selskapet jakte friske penger og styret mener det er sannsynlig at de vil gjennomføre en emisjon i løpet av første halvår. I sin resultatpresentasjon skriver selskapet at de vil gjennomføre en fortrinnsrettet emisjon, som trolig vil være fullgarantert.

- Vi har gjort en grundig regnskapsmessig gjennomgang i forbindelse med den pågående omstruktureringsprosessen i Repant, hvor målsettingen er å øke salget og redusere kostnadene. Som en del av dette finner vi det riktig å gjøre en ekstra nedskriving for deler av de aktiverte utviklingskostnadene på Repant Universal og samtidig regnskapsføre ekstraordinære omstruktureringskostnader av engangskarakter for overføring av den svenske virksomheten til PSI, sier den nye sjefen i panteselskapet Magnus Engström.

- Dette påvirker i liten grad direkte kontantposisjonen og -strømmen i selskapet, men bidrar naturligvis til å prege fjerde kvartalstallene i negativ retning. Samtidig er det svært gledelig å konstatere at vi allerede ser positive resultater av omstruktureringsprosessen, ettersom salgsinntektene øker til ny toppnotering for året - samtidig som de faste kostnadene reduseres til laveste kvartalsvise nivå i 2007, sier Engstrøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere