*Nettavisen* Økonomi.

Elendig fra VMetro

VMetro la frem det verste resultatet i selskapet historie. Nå skal det spares.

IT-selskapet VMetro leverte elendige tall for første kvartal onsdag morgen. Selskapet hadde foreberedt markedet ved å sende ut et resultatvarselet i slutten av mars. VMetro bommet på etterspørselen i markedet som var langt svakere enn ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt viser et underskudd på hele 26,2 millioner kroner i løpet av årets tre første måneder. I samme kvartal året før la VMetro frem et overskudd på 6,9 millioner kroner. Driftsresultatet var på minus 26,3 millioner kroner fra driftsinntekter på 46,4 millioner kroner. I første kvartal 2006 la VMetro frem et driftsoverskudd på 4 millioner kroner fra driftsinntekter på 83,8 millioner.

Selv om VMetro leverer elendig, overgår de resultatvarselet fra slutten av mars. Da meldte selskapet at de kom til å legge frem et driftsunderskudd på 28 millioner kroner fra en omsetning på 45 millioner kroner.

- Kvartalet er svakt og vi har redusert kostnadene med 10 prosent uten negative konsekvenser for produktutvikling og salg. Vår strategi stor fast, sier konsernsjef Christian Jebsen i VMetro i resultatpresentasjonen.

Selskapet mener det er kritisk at de får utviklet produktporteføljen. For å redusere kostnader vil selskapet ty til oppsigelser. Målet er å gå i break-even i løpet av 2007.

- Vi vil fortsatt søke oppkjøp for å forøke vår teknologi/produktplattform. Disse vil primært være selskaper med komplementær teknologi som kan gi synergier med VMetros teknologi, kunnskap og salgsorganisasjon, kommenterer Jebsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.