Gå til sidens hovedinnhold

Elendig i Eltek

Eltek går på en resultatsmell og varsler at problemene fortsetter for selskapet.

Eltek presenterte fredag et underskudd før skatt på 807 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Dette er både langt verre enn ventet og langt dårligere enn samme periode i 2007, da selskapet fikk et overskudd på 16 millioner før skatt.

Svak kontantstrøm
I tillegg til dette er selskapets frie kontantstrøm svak. I fjerde kvartal ble kontantstrømmen fra den operasjonelle delen av virksomheten -72 millioner kroner, og for hele året ble kontantstrømmen -108 millioner.

Ved utgangen av året hadde selskapet 622 millioner i kontanter, en økning på nesten 100 millioner fra utgangen av september. Dette skyldes imidlertid at Eltek hentet friske penger i en emisjon like før jul.

HTML EMBED

Skriver ned goodwill
Hovedgrunnen til det store underskuddet er nedskrivninger av goodwill på 728 millioner kroner, som skyldes nedskrivning av hele posten i Eltek Valere. Andre såkalte engangskostnader er også med på å svekke resultatet med ytterligere 104 millioner kroner.

Justert for dette er resultatet noe bedre enn samme periode året før. Inntektene stiger kraftig, og i fjerde kvartal endte de på knappe 1,9 milliarder kroner. Dette er over en halv milliard mer enn samme periode året før. Brutto fortjeneste endte på 366 millioner kroner, 34 millioner bedre enn året før. Marginene falt imidlertid fra 23,3 til 19,5 prosent.

Egenkapitalen falt kraftig, fra 2,4 milliarder ved utgangen av september til 1,9 milliarder ved årsskiftet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Elendigheten fortsetter
Selskapet skriver i rapporten at det forventer et svakt 2009.

- Etterspørselveksten var moderat i 2008, og visibiliteten i 2009 er lav. Eltek ser tegn til redusert etterspørsel i enkelte markeder, og historisk sett er første kvartal er også svakere på grunn av sesongmessige justeringer, skriver selskapet.

- På grunn av den globale finansuroen har usikkerheten økt med tanke på implementeringen av nye telekom-prosjekter i enkelte regioner, og Eltek forbereder seg for en nullvekst i markedet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre